Ρόδος Μουσείο της Μέλισσας

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Μέλισσας και Μελισσοκομίας

Ένα μουσείο από αυτά που δεν συναντάς εύκολα υπάρχει στη Ρόδο. Ένα μουσείο μοναδικό για την Ελλάδα, το μουσείο φυσικής ιστορίας που αφορά τη Μέλισσα και τη Μελισσοκομία. Η δημιουργία του μουσείου είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία της Μελισσοκομικής Δωδεκανήσου. Το μουσείο της Μέλισσας σε βάζει στο κλίμα ήδη από τον υπαίθριο χώρο στην είσοδο του όπου έχει δημιουργήσει ένα μελισσοκομικό πάρκο με μερικές κυψέλες και ντόπια μελισσοκομικά φυτά. Στο ίδιο συγκρότημα εκτός από το μουσείο υπάρχουν οι εγκαταστάσεις της Μελισσοκομικής Δωδεκανήσου και ένα πολύ όμορφο κατάστημα αναψυκτήριο, από όπου ο επισκέπτης μπορεί να αγοράσει όλα τα προϊόντα της εταιρείας .

Ρόδος Μουσείο της Μέλισσας

Στο ίδιο το μουσείο της Μέλισσας θα βρείτε συλλογή παλιών εργαλείων μελισσοκόμων που μας πάει και 200 χρόνια πίσω στην ελληνική παράδοση της μελισσοκομίας. Θα βρείτε ωραία στημένα εκθέματα που μας δίνουν πολλές πληροφορίες για τη Μέλισσα και τα προϊόντα της , αλλά και για τις παλιές και νέες μεθόδους μελισσοκομίας, ενώ υπάρχει άφθονο οπτικοακουστικό υλικό για ενημέρωση.

Αυτό βέβαια που μου έκανε περισσότερο εντύπωση στο μουσείο της Μέλισσας για να είμαι ειλικρινής, είναι οι δύο διαφανείς κυψέλες που δίνουν την δυνατότητα στον επισκέπτη να ρίξει απευθείας το βλέμμα του μέσα στο εσωτερικό του σπιτιού των Μελισσών. Το μουσείο εκτός από μεμονωμένους επισκέπτες δέχεται και ομαδικές ενημερωτικές επισκέψεις και εκπαιδευτικές εκδρομές που μετά από συνεννόηση μπορούν να συνδυαστούν εκτός από την επίσκεψη στο μουσείο, με ξενάγηση στους χώρους της σύγχρονης γραμμής συσκευασίας του μελιού.

Το μουσείο Φυσικής ιστορίας της Μέλισσας και της Μελισσοκομίας στη Ρόδο βρίσκεται στο 5ο Χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Τσαΐρι- Αεροδρομίου λίγο έξω από τη Παστίδα της Ρόδου. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 22410 48200, ενώ το website της Μελισσοκομικής Δωδεκανήσου όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το μουσείο και τα προϊόντα της εταιρείας, είναι το www.mel.gr .

Περισσότερες φωτογραφίες από το Μουσείο της Μέλισσας μπορείτε να δείτε στην gallery του rodosislandinfo.gr Ρόδος Μουσείο Μέλισσας Φωτογραφίες

ΡΟΔΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΛΙΣΣΑΣ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ